Foto

Clienţi on-line

Avem 21 vizitatori online
Ma-Block ofera o optiune naturala de a trai
si nu doar de a locui

In lumea constructiilor, cand vorbim de valoarea estetica si mai cu seama economica, o casa de lemn se poate compara cu o casa clasica.
Aceasta pentru ca din punct de vedere al raportului rezistenta-greutate, valorile pentru lemn sunt net favorabile, comparativ cu fierul si depasind cu mult valorile pentru beton.
Ampla utilizare a lemnului in toata lumea, demonstreaza ca avantajele sunt net superioare incovenientelor imaginate.

Dintre toate materialele utilizate in constructii, lemnul este unicul strict ecologic si neenergofag.

CASA SANATOASA.

Intr-o casa din lemn senzatia de placere si confort este realitate ci nu iluzie, deoarece lemnul este cel mai sanatos material folosit in constructii. .

• Umiditatea
Lemnul este un regulator si stabilizator natural al umiditatii ambientale.

• Filtrarea
Peretii din lemn constituie un eficient filtru de aer. Casele din lemn sunt considerate ca fiind case vii ce respira, aceasta proprietate fiind o caracteristica exclusiva.

• Linistea
Casele din lemn absorb cu multa eficacitate zgomotele si confera un ambient linistitor. Proprietatile acustice sunt optime, in acelasi timp lemnul avand valori ale protectiei fonice de 10 ori mai mari decat betonul armat si de 5 ori mai mari decat ale zidariei clasice.

• Temperatura
Peretii din lemn mentin foarte bine temperatura ambientala, oferind o senzatie placuta si confortabila. Ca izolator termic, lemnul este de aproape 6 ori mai eficient decat caramida, de 17 ori decat betonul sau piatra si de 400 de ori decat fierul. Combinat cu un izolator termic suplimentar, lemnul este excelent izolator. Astfel, in combinatie cu ecofibra, vata minerala, celuloza, etc. se pot satisface cele mai exigente cerinte pentru valorile de clima extrema (ger / caldura torida).
Utilizarea suplimentara a vatei minerale, celulozei etc. ca izolant pentru acoperisuri, pereti si podele garanteaza o economie energetica de 40 la suta si un confort sporit.

• Electromagnetismul
Casele din lemn nu sunt afectate de campurile magnetice naturale.

• Ecologismo
Un edificio de madera maciza contiene muy pocos productos nocivos.

• Rezistenta la foc
Rezistenta lemnului la foc este influentata in proportie mare de dimensiunile acestuia. Utilizand metode eficiente de proiectare, executie si protectie a lemnului, se poate obtine un grad ridicat de rezistenta la foc in faza incipienta a unui incendiu, dand astfel posibilitatea sa actioneze protectia activa si sa se tina sub control focul. Lemnul este un material slab conducator de caldura, iar stratul carbonizat, format pe suprafata expusa arderii, are o conductivitate redusa.

• Rezistenta seismica
Casele din lemn au o ridicata rezistenta seismica de ansamblu, avand o comportare elastica la incarcari orizontale si verticale.  

•Costuri reduse
Deoarece lemnul este un material usor, conduce la o economie atat energetica in elaborare precum si in costurile de transport.

• Estetica
Datorita texturii si culorii, lemnul confera o mare valoare naturala estetica. Prin finetea prelucrarii lemnului si prin aplicarea unei culori, se pot realiza constructii cu un finisaj de o frumusete impactabila.

• Adaptabilitate
Lemnul se poate integra in orice loc, fara sa influenteze conditiile climatice sau ambientale. Se poate utiliza in constructii de mare complexitate, cum ar fi acoperisuri de exceptie, poduri, edificii impozante, teatre, auditorii, atat cat si in structuri constructive simple

CASA CU PERSONALITATE PROPRIE

Posibilitatile costructiilor in lemn nu cunosc limite, acesta fiind compatibil cu orice alt material.