Foto

Clienţi on-line

Avem 20 vizitatori online

Descriere tehnica

Ca si materie prima, in general utilizam lemn de brad nordic, originar din Finlanda, acesta avand o crestere lenta la temperaturi scazute si o mare densitate a fibrei. Lemnul folosit in constructii poseda certificat de calitate, eliberat de furnizor. Uscarea lemnului se realizeaza atat natural cat si tehnologic, lemnul folosit la constructiile noastre avand umiditatea cuprinsa intre 14-18% pentru elementele de exterior si 12% pentru cele de interior. 

STRUCTURA si PERETII Lemnul utilizat in constructia peretilor are mai multe roluri functionale: structura, izolatie termica si acustica, fatada, etc. Peretii sunt fabricati din grinzi paralelipipedice prelucrate pe patru fete, care se imbina vertical prin sistemul Nut-Feder si la colturi prin sistemul patentat numit chertare (sau sistemul Schweizer-Chalets). Chertarea este practic o imbinare prin 8 suprafete de contact.  

 Acest sistem de imbinare se realizeaza pe utilaje cu comanda numerica de mare precizie (C.N.C.), ceea ce garanteaza o etanseizare perfecta atat la apa cat si la vant. 

Peretii simpli: sunt executati din grinzi de lemn masiv sau stratificat avand urmatoarele sectiuni : 45 mm, 70 mm, 92 mm, 120 mm si 180 mm. Constructiile din lemn masiv cu grosime mai mare 180 mm nu necesita utilizarea niciunui material izolant suplimentar.

Peretii dubli sunt fabricati din blocuri de lemn masiv la exterior si interior, prevazuti cu camera de aer in care se introduce materialul izolator fiind asigurate traseele pentru utilitati (cablaj electic, agent termic, apa). La cerere, placarea interioara poate fi realizata cu lemn (lambriu) sau rigips.

¡IMPORTANT!! sistemul de montaj cu pereti dubli ofera o izolatie de 4 ori mai ridicata decat pereti simpli din lemn masiv cu grosime de 70 mm.

Peretii dubli au sectiuni cuprinse intre 190-340 mm in functie de alegerea constructiva a clientului.
• pereti dubli din lemn masiv de 45 mm + izolatie (eco fibra) intre acestia
• pereti dubli din lemn masiv de 70 mm + izolatie (eco fibra) intre acestia
• pereti dubli din lemn masiv de 70 mm si lambriu + izolatie (eco fibra) intre

Prin utilizarea unui material izolator corespunzator (ecofibra, vata minerala, polistiren,celuloza, pluta, etc.) se poate obtine o reducere cu 30-40% a costurilor de incalzire, comparativ cu constructiile traditionale.

TRATAREA LEMNULUI 

 Peretii exteriori sunt supusi unui tratament de protectie a lemnului impotriva atacului cariilor, altor insecte, ciupercilor, etc., dupa care se aplica trei straturi de bait rezistent la intemperii. Optional, se poate executa si tratarea ignifuga.
La solicitarea clientului peretii interiori pot fi baituiti cu produse inofesive mediului ambiental. Clientul poate alege nuanta dintr-o varietate larga de culori.

ACOPERISUL 

 Structura acoperisului este calculata pentru a rezista la orice tip de invelitoare. Sectiunea grinzilor si solutiile constructive ale acoperisului sunt alese in functie de calculul static. La deschideri mari se utilizeaza grinzi din lemn stratificat. Clientul poate decide daca doreste acoperis cu grinzi vizibile sau nu.

INVELITOAREA

Pe grinzile de lemn se monteaza lambriul, ce vine căptuşit posterior cu o folie impermeabila, cu rol de bariera de vapori. Deasupra acestei folii se dispun sipcile intre care se asterne izolatia din vata minerala cu o rezistenta termica de 1.90 - 2.35 m2 K / W, dupa care se monteaza contrasipcile de prindere a tiglei, formandu-se astfel o camera de aer de aproximativ 24 mm.

Sub tigla de coama se aplica o folie speciala pt a preveni orice infiltrare a apei. Prin acest sistem constructiv se realizeaza o izolatie termica relativ constanta atat iarna cat şi vara, reprezentand un avantaj atât pentru economia de energie cat şi pentru persoanele ce nu pot suporta sistem artificial de aer condiţionat.  

Invelitoarea acoperisului poate fi si de alt tip, conform cerintei clientului si de asemenea daca se doreste, poate fi trecuta in sarcina acestuia.  

SCARILE

Sunt realizate din lemn stratificat, cu sau fara balustrada, conform solicitarilor clientului, respectandu-se standardele si normele de securitate in vigoare. La scarile metalice sau zidite se poate face placarea cu lemn a treptelor si contratreptelor.

TAMPLARIA

Se poate realiza intr-o gama larga de configurari : dreapta, bolta sau in unghi.
Este fabricata in totalitate dupa tehnologie germana, din lemn stratificat si cu geam termopan, în conformitate cu cele mai stricte standarde europene (Euro-Nut).

Tamplaria este prevazuta cu feronerie de provenienta germana.
Ferestrele sunt cu mecanism de deschidere oscilo-batanta si profile din aluminiu pt. o mai bună protecţie împotriva ploii şi a razelor UV.
Sticla termopan are grosime totala de 24 mm si este formata din 2 foi de sticla, fiecare cu grosime de 4 mm si camera de aer de 16 mm intre acestea. Camera de aer poate fi cu gaz Argon pt. o mai buna izolatie fonica si termica, coeficientul termic fiind k = 1.2.(W/m2 K)
Usile de intrare din lemn stratificat sunt cu sistem de inchidere cu 5 puncte de siguranta.
Feroneria este insotita deasemenea de CERTIFICAT de CALITATE.
La solicitarea clientului, usile si ferestrele pot fi prevazute cu obloane lamelare.
Tamplaria interioara se face din lemn masiv in design-ul si culoarea solicitata.

PARDOSEALA

Pentru pardoseala clientul poate alege variante diferite:
podele din lemn, parchet, gresie, parchet laminat.
Tavanele intre etaje sunt prevazute cu izolatie fonica.

PLACAREA CU FAIANTA

La solicitarea clientului unii pereti pot fi placati cu faianta. Pentru aceasta asiguram ca respectivii pereti sa fie prevazuti cu profile ce permit prinderea placilor de rigips hidrofug pe care se aplica faianta.

FUNDATIA, INSTALATIILE ELECTRICE SI SANITARE

Clientul are in sarcina realizarea fundatiei pe care va fi construita casa. In baza schitelor puse la dispozitie de catre client asiguram prin constructie traseele pentru cablajele electrice si a utilitatilor (apa, gaz, agent termic, aer conditionat).

GARANTII

Ma-Block ofera o garantie de 20 de ani care acoperă defectele structurale.